Kahve Eğitimi Barista Akademisi, kahve hakkında hiç bitmeyen öğrenme ve bilgi paylaşma ihtiyacını, dünyadaki en itibarlı ihtisas kurumlarından SCA sistemiyle Milli Eğitim Bakanlığı protokolü kapsamında faaliyet gösteren bir kuruluştur.
HakkımızdaBarista Akademi
Specialty Coffee Association
Barista Akademisi kahve eğitimlerinin teorik ve pratik olarak yapıldığı bir merkezdir. Barista Akademisi'inde SCA'nın Kahve Diploma modülü yetkili eğitmenler tarafından uygulanır.
Mağaza
Kitaplar
Blog
Kalita Wave Demleme Tekniği
Kalita daha az tanınmış Japon kahve demleme tekniğidir. Hario v60'a benzer. Aradaki fark Filtre tabanını düz ve 3 delik bulunmaktadır, bu sayede kahvemizi daha eşit bir ekstraksiyon ile demlememizi sağlar. Kahve filtresi ise zigzaglıdır.
Kalita Wave Nedir?
Hario V60, auto drip ve french press kahve demleme teknikleri arasında bir kahve demleme tekniğidir, her hangi bir yerde, bir fincan kahve demlemek için en hızlı ve verimli kahve elde etmek için çok uygundur.
Kahve Demleme Teknikleri - Kahve Demleme Çeşitleri
Tohumun ekimi ile başlayan zorlu süreç, 3 yıl kadar ağacın olgunlaşması ve meyve vermesi ile hasat edilip, işlenmesi sonucu elde edilen yeşil kahve çekirdeği, nakliyatı ile kavrulup demlemeye hazır hale gelir.
Chemex Kahve Demleme Tekniği
Chemex mükemmel bir kahve için basit ve uygun bir kahve demleme tekniğidir. Uygun derecede öğütülmüş, yüksek kalitede taze kahve, temiz ekipman, doğru şekilde dökülen uygun ısıdaki sıcak su bu demleme tekniğinin anahtarıdır.